IX.rész premier dátuma csúszik

Infó: IGN Hungary


Nem telt zökkenőmentesen az elmúlt néhány hét a Star Wars IX. részének háza táján: Colin Trevorrow távozott, majd gyors utódkeresés után a Disney kikötött legmegbízhatóbb emberénél, J.J. Abramsnél. Értelemszerűen egy ilyen váltás minden film esetében azzal jár, hogy az új rendező szinte mindent elölről kezd, és nekiáll saját koncepciójához igazítani a produkciót, ami jelen esetben azt jelenti, hogy Abrams Chris Terrio segítségével valószínűleg alaposan átírja majd a forgatókönyvet. Ehhez pedig idő kell, így a rendező személye után néhány órával a stúdió azt is bejelentette, hogy a premierdátum 2019. május 29-ről december 20-ra módosul.

Ezzel az Episode IX. már a negyedik Disney-féle Star Wars, amellyel ez a csúszás megtörténik, hiszen eredetileg Az ébredő Erő, a Zsivány Egyes és Az utolsó Jedik is májusban mutatkozott volna be, azonban a stúdió végül mindegyik esetében inkább a decemberi bemutató mellett tette le a voksát. Az ok mindhárom alkalommal hasonló volt, a producerek szerettek volna több időt biztosítani az alkotóknak a munkára - ezért is érdekes, hogy a drasztikus módosításokon áteső Han Solo-eredettörténetet még mindig jövő májusra ígérik (ami természetesen nem zárja ki, hogy a hátralévő nyolc hónap során még ezen is változtassanak).

Mindenesetre a Disney-nél aligha bánják, hogy decemberre kellett módosítani a megjelenést, hiszen az eddigi két Star Wars-film egyaránt tarolt a karácsonyi időszakban, és valószínűleg napokat sem kell várnunk, hogy a többi stúdió elkezdje menekíteni a filmjeit 2019 utolsó napjaiból. A Wonder Woman 2 például jelen állás szerint egy héttel Abrams rendezése előtt nyitna, de a történtek fényében ez aligha marad így.